2019-20

2019-20

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ

 

Το εμβόλιο ανοίγει το δρόμο προς την Ελλάδα: "Οι τουρίστες μας θα μπορούν να υπολογίζουν εκ νέου το κόστος"

ΠΗΓΗ

Το μνημόνιο κατανόησης στον τουρισμό υπό τις συνθήκες της πανδημίας, το οποίο συμφωνήθηκε σήμερα από τους υπουργούς τουρισμού της Σερβίας και της Ελλάδας, Tatjana Matic και Haris Teokaris, επιτρέπει στους εμβολιασμένους πολίτες και των δύο χωρών να εισέλθουν σε άλλη χώρα, ενώ η δοκιμή PCR ή αντιγόνου θα να είναι υποχρεωτική για πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού χαιρετίζουν αυτήν την απόφαση.

Ο Αλεξάνταρ Σενίτσιτς, διευθυντής της Γιούτα, λέει για το B92.net ότι αναμένεται η επίσημη υπογραφή του μνημονίου και ότι εκείνη τη στιγμή τα πρακτορεία μπορούν να παρουσιάσουν συγκεκριμένες προσφορές.

"Αυτό ανοίγει μια πιθανότητα 50 τοις εκατό να κάνουμε κάτι φέτος. Έχουμε ακόμα ανθρώπους που δεν θα ταξιδέψουν, είτε λόγω φόβου είτε λόγω της τιμής του τεστ PCR ... Γι 'αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ακριβείς συνθήκες. Για παράδειγμα, η δοκιμή αντιγόνου είναι σημαντικά φθηνότερη. "" Όταν το γνωρίζουμε ακριβώς, τότε οι τουρίστες μας θα μπορούν να υπολογίσουν εκ νέου το κόστος ", επεσήμανε.

Όπως λέει, το πρόβλημα της συμμετοχής στο πρακτορείο επιλύθηκε επίσης πριν από ένα μήνα, και αυτό είναι πραγματικά πολύ καλό νέο, υπό την προϋπόθεση ότι όλα έχουν πραγματοποιηθεί. Προσθέτει ότι είναι ικανοποιημένος με την πρωτοβουλία που ξεκίνησαν, αλλά επίσης ότι είναι πολύ ευγνώμων στον υπουργό που ανέλαβε να το συνειδητοποιήσει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Δήλωσε επίσης ότι η Σερβία έχει αρκετά εμβόλια και ότι ίσως για όσους ταξιδεύουν στη θάλασσα, αυτό θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμβολιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου