2019-20

2019-20

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

5oς Ομιλος, τα πάνω κατω,6oς εξω ο Καναδας


 Η αναπάντεχη νίκη της Κόστα Ρίκα επί της Ιαπωνίας έφερε πλήρη ανατροπή δεδομένων στον 5ο όμιλο του Μουντιάλ, με την Γερμανία να μπορεί πλέον ακόμα και με ήττα από την Ισπανία να πάρει την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του τουρνουά.

Η Κόστα Ρίκα να κάνει μία από τις εκπλήξεις του τουρνουά νικώντας με 1-0 την Ιαπωνία στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του 5ου ομίλου.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2014 τα είχαν βάψει μαύρα μετά την ήττα από την Ιαπωνία και σε περίπτωση που οι Ασιάτες έκαναν το "2 στα 2" κινδύνευαν με αυτόματο αποκλεισμό με δική τους ήττα από την Ισπανία το βράδυ της Κυριακής, όμως τώρα μπορούν να πάρουν βαθιά ανάσα ανακούφισης.



Η ισοπαλία της Γερμανίας με την Ισπανία διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό τα σενάρια πρόκρισης των τεσσάρων ομάδων του 5ου ομίλου του Μουντιάλ 2022.

Κάθε ομάδα έχει σε απόλυτο ή έστω σε μεγάλο βαθμό την τύχη στα χέρια της, όμως τα πάντα είναι πιθανά, όπως έχει δείξει η πρεμιέρα του συγκεκριμένου "ομίλου του θανάτου".

Η Ισπανία αποτελεί το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση και την πρωτιά, όμως υπάρχει τρόπος να αποκλειστεί. Η Γερμανία χρειάζεται νίκη, αλλά δεν της φτάνει αυτή, ενώ Ιαπωνία και Κόστα Ρίκα θα διεκδικήσουν κι αυτές την πρόκριση επί ίσοις όροις.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής του ομίλου θα αντιμετωπίσει το 2ο του 6ου ομίλου και ο 2ος του ομίλου θα αντιμετωπίσει το νικητή του 6ου ομίλου, όπου βρίσκονται Βέλγιο, Μαρόκο και Κροατία (ο Καναδάς έχει αποκλειστεί).


Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

  • Μαρόκο - Κροατία 0-0
  • Βέλγιο - Καναδάς 1-0

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

  • Βέλγιο - Μαρόκο 0-2
  • Κροατία - Καναδάς 4-1

Η βαθμολογία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου