2019-20

2019-20

Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Τελικός… πρωταθλήματος την Κυριακή ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

 Ο τελικός του Conference είναι γεγονός για τον Ολυμπιακό. Ο Πειραιάς είναι ακόμα σε πανηγυρική διάθεση μετά την επική πρόκριση στον τελικό της OPAP Arena αλλά την Κυριακή υπάρχει ντέρμπι -ελληνικού- τίτλου με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός, είναι εν μέσω ενός ασύλληπτου αγωνιστικού ντεμαράζ σε μια χρονιά με τεράστια σκαμπανεβάσματα, μεγάλες νίκες, σημαντικές ήττες, εναλλαγές συναισθημάτων και πλέον λίγα παιχνίδια μακριά από το να συνδέσει το 2024 με την πιο επιτυχημένη χρονιά στην ιστορία του. 

Με τρεις νίκες σε μια εβδομάδα μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος, με αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να βρεθεί μέχρι και στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. 

Η πορεία των δύο αντιπάλων 

Ο ΠΑΟΚ ακριβώς πριν το Πάσχα νίκησε την ΑΕΚ με 3-2 και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό και μετά να ελπίζει σε απώλεια βαθμών της ΑΕΚ για να πανηγυρίσει εκείνος το πρωτάθλημα. 
Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να συγκεντρωθεί στον αγώνα της Κυριακής, πράγμα δύσκολο μεν, αλλά όχι ακατόρθωτο μετά τα όσα έχει δείξει ο Μεντιλίμπαρ στον Πειραία στην ολιγόμηνη μεν, αλλά τόσο κομβική παρουσία του στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

 

Οι μεγάλες νίκες και οι αγώνες

Στα φετινά παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες, υπήρξαν ιστορικές εκτός έδρας νίκες από ΠΑΟΚ σε Καραϊσκάκη και Ολυμπιακό στην Τούμπα και μια δύσκολη νίκη με 2-1 στα Playoffs για τον Ολυμπιακό. 

Στη βαθμολογία, η ΑΕΚ είναι στην κορυφή με 75 βαθούς σε 34 παιχνίδια, ακολουθούμενη από τον ΠΑΟΚ που έχει 71 σε 33 και τον Παναθηναϊκό με 71 σε 34 αγώνες. 70 πόντους έχει ο Ολυμπιακός σε 33. 

Μετά το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός της Κυριακής, ακολουθούν οι αγώνες Ολυμπιακού-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού την Τετάρτη, ενώ την μεθεπόμενη Κυριακή γίνονται τα παιχνίδια Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, Άρης – ΠΑΟΚ και ΑΕΚ – Λαμία στην τελευταία αγωνιστική της Superleague. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου