2019-20

2019-20

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Λύγισε από τον… κακό της δαίμονα η Ελλάδα και πλέον βρίσκεται στα «σχοινιά»

  𝝚𝝝𝝢𝝞𝝟𝝜 𝝚𝝠𝝠𝝖𝝙𝝖𝝨: 𝝩𝝖 𝝨𝝚𝝢𝝖𝝦𝝞𝝖 𝝥𝝦𝝤𝝟𝝦𝝞𝝨𝝜𝝨 𝝡𝝚𝝩𝝖 𝝩𝝜 𝝢𝝞𝝟𝝜 𝝩𝝤𝝪 𝝟𝝖𝝢𝝖𝝙𝝖!⁣

➥ Ο Καναδάς πήρε τη νίκη απέναντι στην Αυστραλία και έτσι η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να προκριθεί στην επόμενη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων, παρά την ήττα από την Ισπανία.⁣
Πλέον, η Ελλάδα θέλει νίκη κόντρα στην Αυστραλία στην τελευταία αγωνιστική (2/8, 14:30) για να ελπίζει στην πρόκριση και φυσικά σημασία θα έχει και η διαφορά πόντων των ομάδων.⁣
Αν η Ελλάδα κερδίσει την Αυστραλία και η Ισπανία κερδίσει τον Καναδά τότε η Εθνική θα τερματίσει στην τρίτη θέση, και θα πρέπει να είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες για να προκριθεί⁣
● Αν η Ελλάδα κερδίσει την Αυστραλία αλλά ο Καναδάς κερδίσει την Ισπανία, τότε θα υπάρχει τριπλή ισοβαθμία και θα μετρήσει η διαφορά πόντων.⁣
Πιο συγκεκριμένα:⁣
➤ Αν η Ελλάδα κερδίσει με μέχρι 2 πόντους τότε θα τερματίσει τέταρτη με τη χειρότερη διαφορά.⁣
➤ Αν η Ελλάδα κερδίσει με 3 έως 9 πόντους τότε θα είναι τρίτη και θα ελπίζει να είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες.⁣
➤ Αν η Ελλάδα κερδίσει με 10 ή περισσότερους πόντους, τότε θα τερματίσει στη δεύτερη θέση και θα περάσει κατευθείαν στην επόμενη φάση.⁣
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παίζει μπάσκετ, φανέλα μπάσκετ και κείμενο
Όλες οι αντιδράσεις:
934



Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε κατάθεση ψυχής για δεύτερο συνεχόμενο ματς, αλλά λύγισε στο τέλος, παρά την τρομερή εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο (27π., 11ριμπ.) και των άλλων διεθνών.

Η εξέλιξη του Ισπανία – Ελλάδα

Οι διεθνείς μπήκαν καλά στο παρκέ, έπαιξαν με υπομονή σε κάθε κατοχή και με πρωτοστάτη τον Γιάννη (7π., 2ασ.) προηγήθηκαν 20-12 (7’). Επίσης, τα (δύο) τρίποντα του Καλάθη ήταν «απάντηση» στη ζώνη που επιστράτευσαν από νωρίς οι Ισπανοί.

Αυτός που «ξεκόλλησε» τους «φούριας ρόχας» ήταν ο Γιουλ, ο οποίος πέτυχε ένα απίστευτο τρίποντο κι έχοντας 11 σερί πόντους (4/5 σουτ), τους έφερε μπροστά με 24-22 (11’).

Η Ισπανία είχε μεγάλη αποτελεσματικότητα έξω από τα 6μ75 και φτάνοντας τα 8/14 τρίποντα, σε συνδυασμό και με ένα αντιαθλητικό του Τολιόπουλου, προηγήθηκε με 36-29 (16’).

Η Εθνική, από την πλευρά της, δυσκολευόταν με την ζώνη που είχε να αντιμετωπίσει, τα σουτ δεν έμπαιναν με αποτέλεσμα να βρεθεί στο -14 (46-32 στο 19’). Οι παίκτες του Σκαριόλο σούταραν με 65% στο τρίποντο, μετρώντας 11/17 στο πρώτο ημίχρονο, με τα περισσότερα, όμως, να είναι υπό καλές προϋποθέσεις, καθώς οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη δεν ήταν καλοί ούτε στην άμυνα.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι «φούριας ρόχας» βρέθηκαν στο +16 (51-35 στο 21’), αναγκάζοντας την Εθνική να ανέβει ένα «βουνό». Οι διεθνείς, όμως, ήταν αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη τους κόντρα σε έναν αντίπαλο που ήταν στα μέτρα τους.

Η Ελλάδα βρήκε το καλό διάστημα που έψαχνε, έβαλε κάποια περιφερειακά σουτ και με τον Αντετοκούνμπο να πατάει και πάλι γκάζι, μείωσε σε 55-47 (25’). Η άμυνα ζώνης εξακολουθούσε να δημιουργεί προβλήματα στη «γαλανόλευκη», η οποία, πάντως, είχε γυρίσει τον διακόπτη κι έδειχνε ικανή να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης.

Με τρίποντο του Τολιόπουλου στη λήξη της τρίτης περιόδου, η Εθνική πλησίασε στο -6 (62-56), ενώ στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου ανέλαβε δράση ο Γιάννης, ο οποίος έφερε την «γαλανόλευκη» στο 62-61 (32’).

Οι Ισπανοί βρήκαν «μεγάλα» σουτ υπό δύσκολες προϋποθέσεις και διατήρησαν το προβάδισμα, αλλά ο Τολιόπουλος με οκτώ σερί πόντους κράτησε «όρθια» την Ελλάδα, η οποία ισοφάρισε σε 71-71 (36’), έπειτα από τρομερό κάρφωμα του Αντετοκούνμπο!

Η Ελλάδα δεν το έβαλε κάτω κι έκανε την ύστατη προσπάθεια στο τέλος, αλλά λύγισε, καθώς το τρίποντο του Αντετοκούνμπο βρήκε σίδερο στο 80-77, στα 24 δευτερόλεπτα για το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου