2019-20

2019-20

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Έγγραφο στις Ενώσεις απέστειλε η ΕΠΟ σχετικά με τις τελευταίες αποφάσεις που ελήφθησαν από την εκτελεστική επιτροπή και αφορούν τη Γ’ Εθνική και τις διοργανώσεις των Ενώσεων.
Για τη διοργάνωση του Κυπέλλου αναφέρει τα εξής:
“Τη λήξη των Κυπέλλων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Η Κυπελλούχος ομάδα, εφόσον ο Τελικός Αγώνας δεν έχει διεξαχθεί, θα αναδειχθεί κατόπιν κλήρωσης μεταξύ των ομάδων που έχουν προκριθεί στον Τελικό Αγώνα και με τον ίδιο τρόπο μεταξύ των ομάδων που έχουν προκριθεί στην ημιτελική φάση, εφόσον η φάση αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί.”

Στο νησί μας η διοργάνωση του Κυπέλλου διακόπηκε στη φάση των ημιτελικών με τα ακόλουθα ζευγάρια
ΔΙΛΙΝΑΤΑ-ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΦΩΚΑΤΑ
Σύμφωνα λοιπόν με τις αποφάσεις της ΕΠΟ η κλήρωση για την ανάδειξη του Κυπελλούχου θα γίνει ως εξής:
Θα προηγηθεί η κλήρωση των ημιτελικών ανάμεσα στα δύο ζευγάρια ώστε να προκύψουν οι δύο ομάδες του τελικού οι οποίες θα μπουν και πάλι στην κληρωτίδα για να αναδειχθεί ο νικητής του τελικού ο οποίος θα είναι και ο φετινός άτυπος κυπελλούχος.
Αναφέρουμε ένα τυχαίο παράδειγμα:
Πρώτη κληρωση ΔΙΛΙΝΑΤΑ-ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ νικήτρια ομάδα η ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ.
Δεύτερη κλήρωση ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΦΩΚΑΤΑ νικήτρια ομάδα ο ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ .
Το ζευγάρι του τελικού θα είναι  ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ-ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ από το οποίο μετά από νέα κλήρωση θα έχουμε την κυπελλούχο ομάδα.
Σε περίπτωση που κάποια ομάδα αποσυρθεί από τη διαδικασία για τους δικούς της λόγους τότε το πιο πιθανό είναι η αντίπαλος ομάδα να περνάει απευθείας στο τελικό ζευγάρι εφόσον δεν θα υπάρχει άλλη ομάδα ώστε να γίνει κλήρωση.
Αναφέρουμε και πάλι ένα παράδειγμα:
Με επίσημη ανακοίνωση της η Εικοσιμία έχει αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να λάβει μέρος στην κλήρωση εφόσον αυτός θα είναι ο τρόπος ανάδειξης του Κυπελλούχου και συνεπώς  αν επιμείνει στην απόφαση της στην περίπτωση αυτή τα Διλινάτα εφόσον συμμετέχουν θα είναι μία από τις δύο ομάδες του τελικού ζευγαριού οι οποίες θα διεκδικήσουν μέσω της κλήρωσης τον τίτλο.
Με την κλήρωση η κάθε Ένωση δεν θα ορίσει Κυπελλούχο αλλά θα αναδείξει εκείνον που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο κύπελλο Ελλάδος και για αυτό δεν θα δοθεί κύπελλο σε καμία ομάδα και σε κάθε ένωση θα μπει παύλα για την περίοδο 2019-20 για τον κυπελλούχο.
Συνεπώς όπως αναφέρουν και εκπρόσωποι της ΕΠΟ όποιες ομάδες δεν επιθυμούν πραγματικά να συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδος της νέας περιόδου να αποσυρθούν από την κλήρωση και να αφήσουν εκείνες που το θέλουν και μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διοργάνωσης.
Τέλος θα υπενθυμίσουμε ότι για τη σεζόν 2019-20 το παράβολο συμμετοχής των ερασιτεχνικών σωματείων για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος ανέρχονταν στα 500 ευρώ ενώ και τα έξοδα διαιτησίας για τη γηπεδούχο ομάδα κυμαίνονται σε υψηλότερα επίπεδα από τα αντίστοιχα των τοπικών διοργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου